Μονώστε σωστά την κατασκευή σας, εξοικονομήστε ενέργεια και κερδίστε θερμική άνεση.

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι η ενεργός συμμετοχή μας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, τα οποία διασφαλίζουν σε βάθος χρόνου το κλίμα και την ποιότητα ζωής μας.


 ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ’ΟΙΚΟΝ" από ΥΠΕΚΑ


ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ

Τα είδη των κατοικιών που μπορούν επιδοτηθούν από το Πρόγραμμα είναι:

- Μονοκατοικία: το ενιαίο κτήριο που περιλαμβάνει μια μόνο ιδιοκτησία και τυχόν παραρτήματά της, σε ένα ή περισσότερα επίπεδα, εντός ενιαίου οικοπέδου ή γηπέδου (και όχι τμήματος αυτού με πράξη σύστασης καθέτου ή οριζοντίου ιδιοκτησίας).

-Πολυκατοικία: το ενιαίο κτήριο ή συγκρότημα κτηρίων που περιλαμβάνει περισσότερες από μια ιδιοκτησίες με σύσταση ή μη οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας.

- Διαμέρισμα: ιδιοκτησία σε πολυκατοικία για χρήση κατοικίας που ικανοποιούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Βρίσκεται σε περιοχές με τιμή ζώνης1 χαμηλότερη ή ίση των 2.100 €/τ.μ, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί μέχρι τις 31.12.2009.
  • Φέρει οικοδομική άδεια. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του κτηρίου δε διαθέτει οικοδομική άδεια, θα πρέπει να προσκομισθεί σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι το κτήριο υφίσταται νόμιμα2. Για τις περιπτώσεις που η οικοδομική άδεια απωλέσθη ή τα σχετικά αρχεία βάσει των οποίων μπορεί να εκδοθεί το ως άνω νομιμοποιητικό έγγραφο δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, η εν λόγω άδεια και το νομιμοποιητικό έγγραφο δύνανται να προσκομιστούν στo χρηματοπιστωτικό οργανισμό πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.
  • Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

  • Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.   

Δείτε εδώ ποιοι ειναι οι ωφελούμενοι


 

Περισσότερες πληροφορίες : http://exoikonomisi.ypeka.gr/


 

Η μόνωση δώματος, στεγανοποιήσεις υπογείων χώρων, ταρατσών, εξωτερική θερμομόνωση κτιρίου ανήκουν στις κύριες δραστηριότητες μας. Γενικότερα το αντικείμενο της Δ & Α ΚΩΤΤΙΔΗΣ Ο.Ε. σχετίζεται με κτιριακές μονώσεις κάθε τύπου (δώμα, υπόγειο, στέγη, πισίνα, δεξαμενή, μπαλκόνι, βόθρος, αρμοί διαστολής κλπ) σε νέα οικοδομή ή υπάρχουσα κατασκευή. Αντιμετωπίστε κάθε πρόβλημα υγρασίας με την υποστήριξη μιας πολύπειρης εταιρείας και τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μονωτικών υλικών, όπως Fibran, Dow, Index, Sika, Bituline, Nord Bitumin κ.α.